donderdag 6 februari 2014

Quiltperikelen

Vorige week dinsdag had ik dus mijn eerste quiltles. Het is de bedoeling dat we een quiltje gaan maken van 48x48 cm. Vorige week kregen we daarvoor het patroon en de mallen, met als huiswerk; maak een patroon, teken aan de hand van je patroon de mallen op de stofjes en knip ze uit. Dus ijverig ben ik aan de slag gegaan. En dit was mijn eerste versie:
Toch was ik hier niet tevreden mee. Dat roze allemaal in het midden, dat was met te druk. Het haalde, in mijn ogen, de bloemetjesstof niet goed omhoog. Toen heb ik besloten om het hart van het roze ruitje te maken. En dat was een goede beslissing, want bij mijn definitieve versie is de balans veel beter:

Zo ga ik hem nu in elkaar zetten. En dan wachten op de volgende les!


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk gedaan dat onderste patroon, die is mij favoriet tenminste. Lief zo alle kleuren en toch past alles goed bijelkaar en is het een geheel gebleven.
  Ik heb dat nog nooit gedaan, moet je nu alles aan elkaar vast naaien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet nu inderdaad gaan naaien, Jolan. Ik had van tevoren het idee dat ik dat het minst leuk zou vinden, maar ik heb nu 3 rijen van 3 lapjes aan elkaar genaaid en dat ging eigenlijk hartstikke leuk!

   Verwijderen