zondag 31 maart 2013

Spiegeleikuchen voor Pasen

Vandaag op 1ste Paasdag hadden we een gezellige familielunch bij mijn schoonouders. We namen allemaal wat lekkers mee. Ik heb deze spiegelei-koeken gemaakt naar een recept uit m'n Oostenrijkse bakboek. Het is een boek met allemaal plaatkoeken, dus ze worden, heel gemakkelijk, op een bakplaat gebakken. Ze vielen erg in de smaak. Speciaal voor m'n blog heb ik het recept vertaald, misschien hebben jullie er eens wat aan!




Ingrediënten:

Voor het beslag:
250 gr. boter
200 gr. Suiker
4 eieren
370 gr. bloem
2 tl. bakpoeder
5 el. melk

Voor de garnering:
125 gr. Crème fraiche
2 el. Poedersuiker
5 el. Slagroom
1 blik halve abrikozen
2 el. Gehakte pistachenoten

Bereiding;
Mix de boter en de suiker tot de usiker opgelost is.
Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix het 'schuimig'
Meng de bloem met het bakmeel en roer het, afwisselend met de melk, door het botermengsel.

Verwarm de oven voor op 175 graden (electrisch) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smeer het mengsel gelijkmatig uit over de bakplaat en bak het in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar.

Als het klaar is laat je de koek afkoelen.

Dan meng je de creme fraiche met de poedersuiker.
Klop de slagroom stijf en roer het door het creme fraiche-mengsel
Snijd de koek in vierkanten. Laat op elk stuk koek een 'klets' van het slagroommengsel vallen.
Leg op elke 'klets' een droge, halve abrikoos. Strooi er tot slot nog wat gehakte pistachenoten op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen